Поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини…

До Шевченкового генія кожен іде своєю стежиною. Але на початку березня ці стежки зливаються в один широкий шлях, який веде до світлої пам'яті Кобзаря. І ці радісні й сумні для кожного українця дні ми приходимо до нього, щоб уклонитися його величі, згадати минуле, знайти відповіді на болючі питання сьогодення. Бо Шевченко - це наша душа, наша мудрість, наша сила.
І ці весняні дні учні Васьковицької СЗШ І-ІІІ ст., теж уплели свої квіти в безсмертний вінок слави Тарасу Григоровичу Шевченку. Святковий настрій, загадковість, доброта і повага стали головними атрибутами тижня великого поета. З 1 по 11 клас пройшли інформаційні хвилинки, учні 9 класу провели читацьку конференцію, та найбільше захопив школярів літературний ігроленд: вікторина, конкурс малюнків до творів, задачі, перегляд кінофільмів. Завершилися урочистості літературно-музичною композицією "Уклін тобі, Тарасе!" 
Особливо активним учасниками свята стали учні 5-7 класів - Салко А., Медведєва К., Васьківська В., Гальченюк М., Горбунова А., Чайківський Д., та багато інших. Рада свята висловила подяку всім школярам, а переможців нагородила подарунками. 
Хочеться вірити, що ці весняні дні пробудять у душах наших любов, а весна принесе справжнє пробудження й оновлення України, в яке свято вірив Великий  Поет. 
Шевченко - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. У чому черпають сили й надії. 

                                                                                   Підготувала                                      вчитель української мови та літератури
                                              Ущапівська Валентина Дмитрівна














Коментарі