Тиждень зарубіжної літератури

Світ дивовижний вас вітає!
Всіх тих, хто  вдумливо  читає,
І тих, хто любить мандрувати
Та прагне більше пізнавати,
Долати знань високі мури
Вас кличе світ літератури!

  Література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні почуття. Головне — не залишити дитину байдужою, будити її думки і почуття, намагатися створювати такі умови, коли кожен захоче висловитись, а ще краще  коли блищатимуть очі, червонітимуть щоки від захоплення чи то думками і вчинками героїв, чи то власними думками.
   Метою проведення тижня є розширити уявлення учнів про предмет «Зарубіжна література»,
залучати школярів до найкращих досягнень світової літератури; зацікавити позакласними заходами з предмета; систематизувати знання із зарубіжної літератури, розвивати  пізнавальний інтерес, читацькі смаки та інтереси; виховувати  любов до читання, прищеплювати шанобливе ставлення та повагу до творчості зарубіжних письменників.
          У ході позакласних заходів є зацікавлювати дітей не лише програмовим матеріалом, але й надавати їм додаткову інформацію, сприяти формуванню в учнів уявлень про єдність світового літературного, культурного й цивілізаційного процесів. Під час проведення тижня зарубіжної літератури було поєднано різні види творчої та пошукової діяльності, розвиваючи в такий спосіб художньо-естетичні смаки, дитячу винахідливість та кмітливість. Протягом нього діти отримали змогу торкнутися найвизначніших перлин світового літературного мистецтва.  
      «Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без мистецьких перлин? Доводимо до відома: із сьогоднішнього дня в нашій школі – тиждень зарубіжної літератури». Таким оголошенням розпочався у Васьковицькій СЗШ І-ІІІ ступенів вищезгаданий предметний тиждень. Цікаві вікторини, конкурси, змагання, виставки, виховна година  дали змогу виявити найактивніших читачів та шанувальників красного письменства, розширили дитячий кругозір, відкрили нові літературні таємниці, учні змогли себе проявити при підготовці виховної години вивчаючи вірші та розповідаючи їх, постанові різних жанрів сценок та танців.  

Рушай вперед! Вагатися ж не слід -
Набудеш вражень, досвіду, культури!
Адже перед тобою дивний світ

ЇЇ Величності Літератури!





















Коментарі